« vorige overzicht volgende »

Hoe is het nou met... (27/02/2013)

Als je hier 9 van de 10 keer iemand tegenkomt gaat het ongeveer zo; ‘how are you? Good thanks and you? Good thanks. Soms wordt er niet gewacht op het antwoord maar alleen de standaard de vraag gesteld; ‘how is it’..en de persoon die het vraagt loopt op zijn gemakje door zonder te wachten op het antwoord!?
 
Goed, een gemeende vraag die we van meerdere mensen uit Nederland kregen is hoe het op dit moment met ons gaat.
Deze vraag is helaas niet gemakkelijk te beantwoorden.
De mensen die op bezoek zijn geweest of ooit in Zuid Afrika waren weten waarom. Dit prachtige land qua natuur zit namelijk zo complex in elkaar dat er bijna elke dag wel een nieuwe verbazing op ons pad komt.
Verbazing aan de hand van menselijk gedrag (zowel blank als zwart) waar je gewoon met je ‘nederlandse pet op’ niet bij kunt.
Elke keer denk je weer, hoe is het mogelijk?!
 
Maar jullie genieten toch ook wel? Ik hoor het mensen zeggen…ja dat doen we zeker. Af en toe een ontspannen wandeling, een leuke surfsessie, contact met nieuwe vrienden, de feestelijke kerkdiensten, de zon die schijnt etc.
Maar hoe dan ook, dit blijft zich allemaal afspelen in die complexe cultuur die Zuid Afrika heet. Daar helemaal los van komen is en blijft heel erg lastig. Als je bijvoorbeeld die ontspannen wandeling aan het maken bent kom je al heel snel weer bij dat onderwerp, het laat je nooit los.

Samengevat, het gaat goed. We zijn ontzettend dankbaar dat we ons ding kunnen doen voor V4all, zijn ontzettend trots op wat V4all in die 10 jaar voor elkaar heeft gekregen en worden blij als we de kinderen op de scholen zien. Even een veilige plek voor die prachtige parels, ze verdienen het! En dat, ja dat houdt je elke keer weer gemotiveerd om dit werk te mogen en kunnen doen, ook al is het land dan zo complex.

ps. Met ellen haar rug is het nog steeds niet 100% top. Ellen doet regelmatig een wandeling, gaat af en toe zwemmen of fietsen, doet rugoefening en is nog steeds onder behandeling bij de fysiotherapeut voor die laatste 10-15% vervelende rugpijn.

Pieter & Ellen op Instagram