« vorige overzicht volgende »

Hartverscheurend (05/06/2013)

Een van de jongste kinderen die we een veilige omgeving mogen bieden

Na bijna 10 maanden in Zuid-Afrika maken we nog steeds dingen mee die diepe indruk op ons maken..

Vorig jaar is ‘Victory4All’ gestart met de bouw van drie nieuwe gezinsvervangende huizen in Humansdorp. Sinds een aantal weken zijn deze huizen klaar en ingericht en zijn er fosterouders/moeders aangenomen.
Via de social workers uit de wijken worden er kinderen geplaatst. Een paar weken geleden mocht ik ‘een dagje op pad’ met een social worker.
De social worker heeft al een heel traject doorlopen met een gezin, en als het echt niet langer meer gaat, worden de kinderen uit huis gehaald.

Zo ook deze dag, ik ging mee met de social worker naar het ‘huisje’. Dit wordt trouwens altijd onder politie-begeleiding gedaan, voor het geval dat er ‘iets’ zou gebeuren.
Nou ja, ik hoef waarschijnlijk niet te vertellen dat het vreselijk is om zo’n hutje binnen te moeten gaan en tegen de ouders te vertellen dat we nu de kinderen meenemen, omdat zij zelf de kinderen verwaarlozen of wat al niet meer.


De wanhoop is te lezen in de ogen van moeder, enerzijds omdat haar kinderen nu worden weggehaald, anderzijds is zij zelf dus niet in staat geweest om het zelf goed te doen. Voor mij was het maar moeilijk om mijn ogen droog te houden.

Gelukkig kunnen wij deze kinderen voor nu opvangen in een veilige, liefdevolle en mooie omgeving, hetgeen deze kinderen zo keihard verdienen!

Ellen
 

Een gezin uit een van de huizen
Een gezin uit een van de huizen
Een van de jongste kinderen die we een veilige omgeving mogen bieden
Een van de jongste kinderen die we een veilige omgeving mogen bieden

Pieter & Ellen op Instagram