« vorige overzicht volgende »

Goed nieuws! (21/10/2014)

De onderstaande tekst komt uit de laatste nieuwsbrief van Victory4All
Uiteraard zijn wij ook erg enthousiast over deze plannen!!!


EINDELIJK GOED NIEUWS!

Ons geduld is precies 6 jaar en 6 maanden op de proef gesteld, maar we mogen nu officieel beginnen met de bouw van het hoognodige nieuwe schoolgebouw.

We begrijpen nog steeds niet waarom het nou zo vreselijk lang heeft moeten duren voordat de heren van alle commissies hier goedkeuring voor konden geven maar
we zijn heel blij dat het nu eindelijk zo ver is.
We zijn heel benieuwd naar hoe dit spannende avontuur zich zal gaan ontvouwen. Het is voor ons allemaal een heel grote stap in geloof maar we nemen in vol vertrouwen op God.


Met een nieuw schoolgebouw wilden we ook een mooie naam voor onze 'Victory4All' Basisschool. De lancering zou aanvankelijk samenvallen met de officiele opening.
Aangezien dat allemaal te lang gaat duren 'vieren' we het feit dat de spades nu in grond kunnen met het lanceren van de nieuwe schoolnaam: King's College.

De kinderen op onze school zijn niet zomaar kinderen maar kinderen van de Hoogste Koning; prinsen en prinsessen dus en die horen in een kasteel!
Het nieuwe schoolgebouw zal daar min of meer op gaan lijken. Dit beeld staat al sinds 2008 op onze netvlies. De kinderen zelf vinden het allemaal prachtig en zijn zich direct heel wat
koninklijker gaan gedragen. Het liefst willen ze een kroon op hun hoofd! Dat gaat niet door maar ze krijgen wel een nieuw uniform in 'koninklijk rood' met een mooi 'wapen' erop.

HET BOUWPROCES

We vertrouwen erop dat er vlug voldoende geld zal komen om met de bouw van ons nieuwe schoolgebouw te beginnen. De eerste stap die we nu willen nemen is starten met het grondwerk; egaliseren
van de 3 ha. terrein, een hek eromheen en de riolering. Ook moet er onderzocht worden of er een 'borehole' (grondwaterreservoir) is. Water is hier schaars en voor de besproeiing  van de sportvelden en het doorspoelen van de toiletten zijn we afhankelijk van deze watervoorziening. Deze eerste fase zal zo'n €100.000 kosten.

We hopen natuurlijk snel te kunnen beginnen met de fundering maar dat is allemaal afhankelijk van de beschikbare fondsen.
Voor de tweede fase (de eerste elf klaslokalen) zal zo'n €600.000 nodig zijn.
Mocht u hierover meer specifieke informatie willen kunt u natuurlijk altijd even Johan e-mailen, johan@victory4all.com
Op de computer (zie foto) is te zien hoe de school ongeveer gaat worden. Ongeveer de helft van de 250 x 120m beschikbare grond zullen sportvelden worden.
Naast de nodige klaslokalen en kantoren e.d. komt er ook nog een grote 'zaal' voor schoolbijeenkomsten en indoor-sporten.
We willen vragen een extra bijdrage te overwegen voor de realisatie van die spannende nieuwe avontuur. Er is gekozen voor een vrij simpel en betaalbaar ontwerp dat er toch 'koninklijk' uit zal zien.
Helpt u mee om deze kinderen een kans op een toekomst te bieden? Het is een heel waardevolle investering.
Wij zijn het helemaal eens met Zuid Afrika's grote leider Nelson Mandela die eens zei; Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen.
Daar geloven we in, zeker als dat onderwijs hand in hand gaat met het leren van normen en waarden uit Gods woord.
Samen kunnen we daadwerkelijk een aandeel leveren aan de verbetering van de wereld!Johan en Astrid zijn alvast begonnen met de grondwerkzaamheden
Johan en Astrid zijn alvast begonnen met de grondwerkzaamheden
De tekeningen
De tekeningen
Het nieuwe logo van de school
Het nieuwe logo van de school


Pieter & Ellen op Instagram