« vorige overzicht volgende »

Tante Riek uit Katwijk in Jeffreys Bay (06/05/2016)

En toen kregen we een poosje terug een berichtje uit Katwijk. De Familie van der Plas had via deze krant van ons gelezen en het bleek dat er een tante van hun in Jeffreys Bay woont. Een tante die geboren en opgegroeid is in Katwijk. Zoals veel van jullie weten is er een gezegde dat je overal kattukkers tegenkomt, een gezegde wat met dit verhaal wederom is bevestigd.
Een aantal weken geleden hebben wij haar na ‘kerktijd’ (hoe kan het beter op z’n kattuks) opgezocht en een bakje koffie bij tante Riek van der Steen van der Plas gedaan.
Het werd een zeer leuke ontmoeting en even waanden wij ons de presentators van Spoorloos.
Al vrij snel kregen we allerlei boeken van oud Katwijk op ons schoot en mochten we het levensverhaal van Tante Riek aanhoren.

Een man getrouwd uit Eindhoven en in 1956 met de emigranten boot, de Waterman vertrokken naar Zuid Afrika. Op het moment dat zij op de overvolle boot stapte met haar 4 kinderen was haar man al in Zuid Afrika. Hij was al pionierend voor haar uitgegaan en overtuigde Tante Riek om zo snel mogelijk die kant op te komen.


Tante Riek is ondertussen 88 jaar en haar man is nog niet zo lang geleden overleden. In Katwijk heeft Tante Riek nog een broer Dirk en een zus Kee wonen en de familie bijnaam is ‘de Panjerman’. We vonden het erg leuk om tante Riek te ontmoeten en in haar verhalen te ervaren dat Katwijk nog diep in haar hart zit.

Pieter & Ellen op Instagram