« vorige overzicht volgende »

De eerste dagen in JeffreysBay.. (27/08/2012)

Weerzien met Johan en Abigail

Lieve mensen,
 
Eindelijk even een moment om een update te geven over onze belevenissen in Zuid Afrika.
Na 11,5 uur vliegen zijn we aangekomen in Kaapstad. Daar zijn we 2 dagen gebleven. We hebben een zeer leuke tijd gehad en geprobeerd om even de rust te vinden na alle hectiek in Nederland. Zaterdag zijn we verder gevlogen naar Port Elisabeth.
Daar hadden een geweldig mooi weerzien met Johan en Abigail. Johan is de broer van Pieter die woont in Jeffreys Bay, op dit moment werkzaam  als klusjesman binnen het project van Victory4all. Abigail is zijn vriendin, een echte Afrikaanse.
Aangekomen in JBay zijn we direct naar ons appartement gereden. Een mooi plekje, dicht bij het strand en de supermarkt. Het appartement moet nog wel even “eigen” worden, de tekeningen en kaarten die we gekregen hebben zullen een heel mooi plekje krijgen!
Eind van zaterdagmiddag werden we uitgenodigd om pizza te komen eten met Johan en Astrid Vos en Annemieke en Alfred. De ‘leiders’ van het project. Al willen ze zelf van dit woord niet veel weten!? Een gezellig en warm welkom.

Zondagmorgen was onze eerste dienst in de Victory Church. Een geweldige dienst en voor deze keer werden er Afrikaanse nummers gezongen. We mochten een bijzondere tijd meemaken aldaar.
Maandagmorgen hebben we een soort van intake gesprek gehad met Johan en Astrid. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat je beter niet en juist wel moet doen tijdens je tijd in JBay. Klein voorbeeldje.. Als hier een kindje valt en heeft bloed, dan laat je het kindje maar liggen om eerst handschoenen aan te doen, uit voorzorg, om niet besmet te raken met HIV/aids.
Erg prettig om op weg geholpen te worden.
‘ s Middags hebben we een rondleiding gekregen door een deel van het project.
Deze komende tijd zal een oriëntatie periode worden waarin ons de tijd wordt gegeven om te acclimatiseren en we kennis kunnen maken met het project.
 
Hoe gaat het met ons? Die vraag leeft bij veel mensen en terecht..
Aan de ene kant zeggen we allebei volmondig; het gaat goed, we voelen ons onwijs welkom binnen het project en zien er naar uit om onze handen uit de mouwen te gaan steken.
Aan de andere zien we dat de nood erg groot is. De achtergronden en verhalen van de kinderen zijn ingrijpend en komen nog meer op je af als je hier bent.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor de steun tot nu toe, op welke manier dan ook!
Het is voor ons een enorme bemoediging om te weten dat je niet alleen handelt maar dat er mensen achter je staan, geweldig!
 
We zullen een volgende update iets gedetailleerder ingaan op bepaalde aspecten van onze belevenissen in JBay.

Pieter en Ellen

O ja...

- Schrijf je in voor onze updates aan de rechterkant van onze website, (homepage) dan krijg je een email als er nieuws is..

- Ons postadres is
Family Vos
17 Red Heart Crescent
Jeffrey's Bay 6330
South Africa
t.a.v. Pieter en EllenJeffreysBay
JeffreysBay
Intake met Astrid en Johan
Intake met Astrid en Johan
Weerzien met Johan en Abigail
Weerzien met Johan en Abigail

Pieter & Ellen op Instagram