« vorige overzicht volgende »

Administratieve werk Ellen (20/10/2012)

Op mijn nieuwe werkplek

Hier zijn we weer met een update. Ik zal een beetje verduidelijken wat ik precies doe, want ja, jullie zijn vast benieuwd waaruit het administratieve werk bestaat binnen een project als Victory4all.
 
In het begin is het natuurlijk een beetje aftasten welk werk je precies gaat doen. Ik werk vooral samen met Astrid Vos aan het sponsorprogramma.
In december krijgen alle sponsorouders een update van het kind. Daarin komt een recente foto, en we maken gelijk een klassenfoto. Er zijn meer dan 200 kinderen gesponsord. Je kunt wel voorstellen dat dit best een aardig klus is.
Verder ben ik klassenlijsten van Noah’s Ark en de school aan het updaten. Ik controleer of de namen en geboortedata goed zijn aan de hand van de Geboortecertificaten. En maak zo de lijsten weer compleet.
 
Het maakt het afwisselend, want soms ben ik op Noah’s Ark en soms ben ik op school. Het leuke is dat je op deze manier ook alle teachers leert kennen en contact met hen hebt.
 
Dit jaar was er op de school geen schoolhoofd, maar afgelopen oktober is er een nieuw schoolhoofd gekomen . In het begin had ik het kantoortje voor mezelf, maar nu werken we er samen. Doordat ik dus veel in dat kantoortje aan het werk ben, krijg je heel veel mee van wat er gebeurd op de school. Deze man houdt ook erg van structuur en ordentelijkheid in het werk, nou, komt goed uit, ik ook! Hij weet me trouwens ook te vinden, want de administratie loopt een beetje achter omdat er gewoonweg geen tijd voor was.
Dus ik kan lekker aan de slag. En zo krijg ik het ook steeds drukker, als het ene af is, heeft hij wel weer een volgende klus!
 
Kortom, ook ik heb het wat het werk betreft al aardig mijn draai gevonden binnen V4all. Gelukkig mag ik mij lichamelijk ook weer wat beter voelen. Twee weken geleden zaten we in het weekend bij de Polikliniek om een abces open te laten snijden. Deze zorgde er namelijk voor dat ik mij behoorlijk ziek voelde. Gelukkig ligt dit allemaal achter ons en kijken we vol goede moed weer vooruit.
 
Ondertussen hebben we ook een leuk autootje kunnen kopen via Gumtree (ZuidAfrikaanse Marktplaats) waarmee ik naar mijn verschillende werkplekken rij.
Je kunt hier fietsen maar je hebt niet zulke mooie fietspaden als in Nederland en omtrent de veiligheid is het een pre om een auto te hebben.
Het is effe wennen, links rijden en de auto. Maar het gaat steeds beter!Met de auto naar werk.
Met de auto naar werk.
Met de fiets naar Rabobank moet ik nog even missen..
Met de fiets naar Rabobank moet ik nog even missen..
School
School
School
School
Liyabona, ons sponsorkind. Een belangrijke schakel in ons verhaal!
Liyabona, ons sponsorkind. Een belangrijke schakel in ons verhaal!

Pieter & Ellen op Instagram